Уљукајев: Русија до краја године укида забрану увоза појединих турских производа

10-10-2016 10:06:16 | | / vostok.rs |


Русија би до краја ове године могла да дозволи увоз појединих врста воћа и поврћа из Турске, док ће се забрана на увоз турских пољопривредних производа укидати етапно, изјавио је министар за економски развој Русије Алексеј Уљукајев након састанка са турским министром економије Нихатом Зејбекчијем.

Русија је у оквиру специјалних мера против Турске од 1. јануара ове године забранила увоз воћа и поврћа из те земље. „Припремили смо одређене предлоге за укидање забране увоза појединих пољопривредних производа. Не свих, него само неких“, рекао је Уљукајев, одговарајући на питање може ли забрана увоза дела пољопривредних производа бити укинута до краја ове године.

Министар није прецизирао која ће се роба бити дозвољена за увоз, истичући да постоје производи из Турске којих нема довољно на руском тржишту, попут, рецимо, ананаса, те да нема разлога да се они не увозе.

Уљукајев је, такође, навео да је турски министар економије Нихат Зејбекчи обећао да ће он лично контролисати питања у вези са ограничењима Турске за увоз млека и меса из Русије. „Волели бисмо, наравно, да направимо стварне уступке турској страни и да добијемо стварне уступке за наше произвођаче“, рекао је Уљукајев.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут