Веза Београда и Москве дочарана музиком

30-09-2016 08:28:55 | | / vostok.rs |


Непретенциозна и духовита љубавна прича између Московљанке и Београђанина чини заплет наше представе, рекао је Жељко Јовановић, аутор текста музичко-сценског спектакла „Београд—Москва“, чија је премијера заказана за 6. октобар на сцени Позоришта на Теразијама.

На конференцији за медије у Позоришту на Теразијама, Јовановић је рекао да је представа настала уз ангажовање и помоћ градског Секретаријата за културу, те да је део манифестације „Дани Москве у Београду“, која ће се од 3. до 7. октобра одржати у србској престоници.

„Главне улоге у овој романтичној позоришној причи играју Жарко Степанов и Милена Живановић. Потрудили смо се да музиком и атмосфером дочарамо везу између два града, али и руског и србског народа“, казао је Јовановић.

Редитељ представе Ђорђе Станимировић нагласио је да у комаду има укупно једанаест србских и руских нумера. „Весна Шоуц је изврсно одабрала музичке нумере за наш комад, и срећан сам што ће се на сцени наћи комплетан хор и балет Позоришта на Теразијама“, казао је Станимировић. Милена Живановић је истакла да јој прија улога младе Рускиње која ће кроз своју љубав да доживи лепо путовање. „Верујем да ћемо публику учинити радосном док буде гледала нашу представу. Увек волим да играм комаде у којима љубав доминира, јер тада могу маштам, а то су кључни моменти у нашим животима“, казала је Милена Живановић. Њен партнер на сцени Жарко Степанов истакао је да га рад на представи подсећа на давно путовање у Русију. „Био сам у Петрограду 2000. године као статиста у представи ’Јевгеније Оњегин‘ Србског народног позоришта. Тада сам на сцени чуо и монолог који ћу изговорити у представи ’Београд—Москва‘“, казао је Степанов.

ТАНЈУГ