На дјелу реализација платформе о "природној Албанији"

13-07-2014 05:33:20 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Пензионисани професор Факултета за безбједност у Скопљу Иван Бабамовски рекао је Срни да је у Македонији на дјелу реализација платформе о уједињења Албанаца у државну творевину "природну Албанију", за шта се средства обезбеђују из САД и Саудијске Арабије.
"Није случајно што су се на демонстрацијама Албанаца у Македонији видјеле повезане заставе Албаније и Саудијске Арабије", истакао је Бабамовски.

Бивши обавјештајац, а затим професор Факултета за безбједност, подсјетио је да је пројекат "природна Албанија", у којем би осим Албаније и Косова, били укључени и дијелови Македоније и Србије, покренуо 2010. године директор Института за регионалне прогнозе у Тирани Кочо Данај.

"Иако се албанске националистичке тежње о ширењу граница односе и на дио Грчке, за сада се мудро ћути због 900.000 албанских држављана који су на различите начине радно ангажовани у тој земљи", појаснио је Бабамовски.

Он је подсјетио да је "рок за стварање `природне Албаније` 15. јуни наредне године".

Према његовим ријечима, више нису у питању национална и људска права, већ освајање територија на којима ће се стварати простор за ширење снага калифата према Европи.

Бабамовски је рекао да постоји опасност од ширења радикалног ислама у региону и да ће протести Албанаца у Македонији бити настављени.

"Под заставом исламизма, завршена је прва фаза уласка радикалног ислама у ЕУ преко Балкана и сада се прелази у вишу фазу – панисламизам", рекао је Бабамовски.

Према његовим ријечима, процијењено је да су Македонија и Црна Гора најслабије карике за нове активности припадника џихада на Балкану.

"У Скопљу ће бити демонстрација и убудуће. Безбједоносне снаге сведене су на минимум, а службе немају контролу", упозорио је овај бивши македонски обавјештајац.

Иван Бабамовски је почетком јуна у Скопљу промовисао књигу "Новинари и репортери као шпијуни" у издању "Слободног печата"