Србија поздравила своје шампионе

23-08-2016 10:45:27 | | / vostok.rs |

Велики број људи поздравио је чланове олимпијског тима, који су представљали Србију у Рио де Жанеиру. Највећи аплауз добили освајачи медаља на Играма. Србија се из Бразила вратила са осам одличја - Ивана Шпановић и кошаркашице (бронза), Тијана Богдановић, кајакаши, одбојкашице и кошаркаши (сребро) и Давор Штефанек и ватерполисти (злато).


Више од 20.000 људи дочекало је у Београду освајаче медаље за Србију на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру уз повике "шампиони", док су им спортисти захвалили на великој подршци.

Присутни на платоу испред Скупштине Србије су узвикивали "Србија", док су највеће овације добили ватерполисти, којима је публика скандирала "Освојили сте све". Спортисти и окупљени су по завршетку појединачног представљања отпевали химну Србије.

Златну медаљу освојили су ватерполисти и рвач Давор Штефанек, сребрну репрезентативка у таеквондоу Тијана Богдановић, одбојкашице, кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић и кошаркаши, а бронзану атлетичарка Ивана Шпановић и кошаркашице.

На дочеку није била освајачица бронзане медаље у скоку у даљ Ивана Шпановић, која је отпутовала у Швајцарску на митинг Дијамантске лиге.

Поред освајача медаља, на бини су се појавили и србски стрелци и веслачи, део атлетичара, бициклисткиња Јована Црногорац, џудиста Александар Кукољ и многи други.