Вашингтон не жели да подели податке о оружаним групама са којим сарађује у Сирији

11-08-2016 09:36:40 | | / vostok.rs |


Запад не жели да са Русијом подели информацију о оружаним групама са којима сарађују у Сирији јер у Вашингтону по том питању постоје одређена унутрашња ограничења, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Ми немамо толико информација о Асадовим непријатељима колико имају САД, Велика Британија, Саудијска Арабија, Катар и друге земље које се налазе у коалицији за борбу против ДАЕШ-а. Дајте нам ту информацију и самим тим ћемо тешње сарађивати и координисати своје акције, а ви ћете имати мање повода да нас кривите да радимо нешто што не ваља“, рекао је он.

То све говори да у Вашингтону постоје одређене снаге које не желе да сиријску опозицију изведу на видело, додао је он.

Говорећи о самом сиријском председнику Башару ел Асаду, Рјабков је истакао да се ставови Москве и Вашингтона и даље разилазе, али да постоји одређени прогрес, који је постигнут приликом последње посете америчког државног секретара Џона Керија Москви.

Истовремено, Рјабков каже да САД инсистирају да се у Сирији спроведе једнострано примирје те да Дамаск прихвати све што захтевају и Москва и Вашингтон, што је за Русију неприхватљиво.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут