Параолимпијци Русије иду на суд

09-08-2016 09:44:54 | | / vostok.rs |


Параолимпијски комитет Русије (ПКР) ће до краја дана одлучити на којем суду ће пробати да оспори одлуку о суспендовању руских параолимпијаца са Олимпијских игара у Рију. У ПКР-у су додали да нико од спортиста наведених у Маклареновом извештају нема везе са параолимпијском репрезентацијом.

Јуче је Међународни параолимпијски комитет укинуо чланство ПКР-а и суспендовао са Параолимпијских игара читав руски тим на основу извештаја комисије ВАДА коју је предводио Ричард Макларен, која се бавила чињеницом да је у периоду од 2012. и 2015. године нестало 35 позитивних узорака параолимпијаца. Председник ПКР-а Владимир Лукин рекао је да ће се Комитет жалити на ту одлуку.

Први потпредседник ПКР-а Павле Рожков прецизирао је да још није одлучено којем суду ће бити поднета жалба — Спортском арбитражном суду у Лозани или неком другом.

„Што се тиче судске перспективе, надамо се да ће све бити успешно и да ће наши параолимпијци наступити на ОИ“, истакао је он.

Рожков (Рошков) је додао да је МПК предложио да се скрати рок разматрања жалбе до седам дана.

„Немамо времена. Наша ситуација се прилично разликује од олимпијаца, где је председник МОК-а Томас Бах био добре воље. Ми смо ограничени да до 15. августа предамо жалбу“, рекао је он.

Рожков је истакао да од 35 спортиста о којима се ради у Маклареновом извештају, нема ниједног од оних који иду у Рио, а 15 уопште нема везе са ПКР-ом.