Дел Потро зауставио Новака Ђоковића

08-08-2016 09:39:00 | | / vostok.rs |

Новак Ђоковић заустављен у првом колу олимпијског турнира у Рију. После велике борбе бољи од њега био је Аргентинац Хуан Мартин дел Потро са 2:0 по сетовима 7:6, 7:6. Меч је трајао два сата и 26 минута. Делпо ће у другом колу играти против Португалца Жоаоа Соузе.


Сјајан меч на старту Олимпијског турнира приказали су Ђоковић и Дел Потро. Меч достојан завршнице такмичења, међутим, вољом жреба играли су велики ривали већ у првом колу, а публика је уживала у тениским чаролијама два мајстора белог спорта. На крају, после беспоштедне борбе оба сета решене су у тај-брејку, а за велико изненађење побринуо се одлични Аргентинац и избацио из даљег такмичења најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Тенисери с наметнули жесток ритам од самог старта. Први је запретио Аргентинац. Наш тенисер је у уводном гему успео да спаси три брејк лопте. Била је то сјајна увертира онога што ће се дешавати у наставку.

Распламсала се игра, тенисери су користили сваку шансу да запрете, одиграју потез више, натерају супарника да помучи за поен.

У оваквој игри на потез више боље се снашао противник, константно је прети није успео да искористи неколико брејк шанси, а са друге стране није нашем асу дозволио ниједну брејк прилику у првом сету.

Како није било брејка први ссет је решен у тај брејку. Након почетне размене мини брејкова више концентрације имао је Аргентинац и успева да освоји три сет лопте, користи другу и решава први сет у своју корист, 7:4 у тај-брејку.

Други сет донео је још већу борбу ривала. Новак је константно тражио своју шансу, али Аргентинац је снажним ударцима одбијао све нападе нашег тенисера. Дел Потро није дозволио Ђоковићу ниједну брејк шансу у целом мечу. И други сет је решен у тај- брејку.

Експресно је Аргентинац уз два мини-брејка стигао до предности до 5:0, а потом је рутински привео сет и меч крају.