Ђоковић и Зимоњић одушевљени атмосфером

07-08-2016 12:04:05 | | фото: АП/ vostok.rs |

Након победе у првом колу на Олимпијским играма, Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић одушевљени атмосфером и подршком публике.


"Атмосфера је била невероватна, публика је била фантастична. Ми смо јако захвални на њиховој подршци. С једне стране, знамо колико смо добродошли од почетка овде, али нисмо знали да ће у овој пропорцији подршка бити доживљена и стварно је нешто што остаје запамћено за сва времена и што је нама дало крила да одиграмо како смо одиграли", рекао је Ђоковић новинарима.

Њих двојица су победили Хрвате Марина Чилића и Марина Драгању 6:2, 6:2.

"Када се у обзир узме чињеница да сам ја у последње две године одиграо четири - пет дубл мечева и да са Ненадом нисам имао много успеха, јер смо изгубили и у Дејвис купу и у Торонту, да на овај начин почнемо против квалитетног дубл пара је изузетно добро и надамо се да ћемо наставити тако", рекао је Ђоковић.

Новинари су приметили да ће им противници у другом колу највероватније бити домаћи играчи Бруно Соареш и Марсело Мело, а приметили су да на себи има и боје бразилске заставе.

"Ми ћемо се хранити том енергијом која год да је на терену. Што се тиче боја, није то ништа спонзорски то носим само сад за интервју. Не бих да изгледам препотентно, као што изгледам, али ово је неки начин да искажем захвалност Бразилцима", рекао је Ђоковић.

Искусни Зимоњић такође је био одушевљен.

"Искрено, нисмо знали шта да очекујемо, али ово је нешто што сваки спортиста може да пожели. Мени је драго да играм са Новаком, да смо заједно доживели ово. Он, наравно, има подршку где год се појави у свету, али ово је неки други ниво. Можемо да будемо пресрећни како смо играли и да будемо задовољни почетком турнира", рекао је Зимоњић.