Томас Бах: Могу свим руским спортистима да погледам у очи

05-08-2016 10:01:35 | | / vostok.rs |


Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах изјавио је да може да погледа у очи свим руским спортистима, чак и онима којима није дозвољено учешће на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру, јер му је савест потпуно чиста.

Извршни одбор МОК-а раније је одлучио да не суспендује целу репрезентацију Русије са ОИ 2016. и оставио могућност да међународне спортске организације доносе одлуку. Коначну одлуку о броју руских спортиста донеће независна комисија МОК-а која се састоји од три особе под руководством Угура Ерденера.

Председник Олимпијског комитета Русије Александар Жуков раније је изјавио да је 270 руских спортиста добило дозволу да учествује на Олимпијским играма у Рију.

„Свим руским спортистима могу да погледам у очи, чак и онима којима је забрањено учешће на Играма. Моја савест је потпуно чиста. Доносећи одлуку све смо пажљиво одмерили. Превише је аргумената свих страна, страсти и емоција. За сада немамо све чињенице, не заборавите, (Ричард) Мекларен наставља свој посао. Поштујем све спортисте, чак и оне који су разочарани одлуком МОК-а. Али понављам, свима могу да погледам у очи. Ми смо донели своју одлуку руководећи се принципом правде“, рекао је Бах новинарима.