Србски олимпијци: Учинићемо све да усрећимо људе у Србији

03-08-2016 11:58:24 | | / vostok.rs |

Чланови олимпијског тима Србије, од кога се доста очекује у Бразилу, говорили су пред почетак такмичења. Имајући у виду педигре и објективни квалитет ових спортиста, јасно је да те амбиције нису претенциозне.


„Велика је част да носим заставу после Новака (Ђоковића) и Владимира Грбића и да уз њих будем део нове историје. Овде сам дошла да дам све од себе и да сви заједно славимо", изјавила је Ивана Анђушић Максимовић, која ће носити заставу наше земље на церемонији отварања.

Милош Теодосић је предводник србских кошаркаша, који увек имају највише циљеве.

„Поносам сам на свој тим. Даћемо све што можемо, свој максимум, да учинимо људе у Србији срећним", истакао је Теодосић.Он је додао да је повреда прста прошлост, као и да се вратио тренингу.

Најбољи тенисер света је освојио све што се у његовом спорту може освојити. Тачније, скоро све. Није био освајач злата на Олимпијским играма. Још увек.

„Олимпијске игре су посебне. Оне изискују пуно страсти и неких посебних емоција које су потиснуте на неким другим турнирима. Тако да се можда и од неких мало слабије рангираних играча може очекивати изненађење", истакао је Ђоковић.

Конференцији, на којој су говорили још и Владе Дивац, Соња Петровић, Живко Гоцић, Дамир Штајнер, присуствовао је велики број новинара. Питања на енглеском, природно, углавном су била адресирана на Новака Ђоковића.

Он је додао да се добро спремио за Игре, пошто је после испадања са Вимблдона у раној фази имао времена за одмор и тренинге, као и да је имао одличну прошу недељу у Торонту, где је без изгубљеног сета освојио трофеј.

Новинаре је занимало и шта мисли о томе што руској тенисерки Марији Шараповој није дозвољено да учествује на Играма, због суспензије због коришћења мелдонијума, као и о скандалу око допинга руских спортиста.

"То је осетљива тема, нисам у позицији да причам јер не знам шта се дешава. Познајем је дуго, добри смо пријатељи и жао ми је што се све до дешава. Немам адекватне детаље ни о другом случају, то није добро ни за Русију ни за међународни спорт, али драго ми је што ће се неки руски спортисти овде такмичити", рекао је Ђоковић.

На питање да ли очекује подршку Бразилаца пошто је "најхаризматичнији тенисер на туру", Ђоковић је навео да је подршка важна у борби за медаље, да ће га навијачи подржавати и да ће то заједно крунисати медаљом.

Заставу Велике Британије на отварању Олимпијских игара носиће британски тенисер Енди Мари, а Ђоковић је рекао да је његов велики ривал то заслужио.

"Он је много урадио за Велику Британију, освојио је олимпијску медаљу, Дејвис куп и знам колико воли своју земљу", додао је први играч света.

Осим у синглу, Ђоковић ће у дублу играти са Ненадом Зимоњићем.

"Одлучио сам да играм дубл пошто у Пекингу и Лондону нисам прошао даље од првог кола, желим сада боље да се припремим. У последње две године играо сам мало дублова, изашао сам из ритма, позиционирања и прилагођавања", рекао је Ђоковић.

Владе Дивац је изразио наду да ће резултати србског тима бити у најмању руку бољи од претходних Игара у Лондону, када су освојене четири медаље.

РТС