Ђоковић у Торонту освојио 30. мастерс титулу

01-08-2016 08:11:27 | | / vostok.rs |

Новак Ђоковић у два сета савладао Кеија Нишикорија (6:3, 7:5) и освојио титулу на Роџерс купу у Торонту. Најбољи тенисер света дошао је до своје 30. мастерс титуле у каријери и показао да је спреман за наступ на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, где важи за главног фаворита за освајање златне медаље.


Први тенисер света Новак Ђоковић освојио је Роџерс куп, пошто је у финалу турнира у Торонту победио Кеија Нишикорија у два сета, 6:4, 7:5.

Ђоковићу је ово четврта победа на Роџерс купу, на коме је био први носилац, и прва после четири године.

Он је овим тријумфом освојио 1.000 АТП бодова и 685.200 долара. Нишикори је био трећи носилац, а на АТП листи је шести. Он је пласманом у финале освојио 600 АТП бодова и 336.000 долара.

Србски тенисер освојио је свој 30. мастерс турнир у каријери, по чему је рекордер. Ово му је 66. титула у каријери.

Ђоковић је добро почео меч, али је Нишикори успео да чува свој сервис све до шестог гема, када је србски репрезентативац направио брејк и повео са 4:2. Онда је одбранио свој сервис и дошао у прилику да новим брејком освоји сет, али није искористио сет лопту, тако да се Јапанац спасао.


Србски репрезентативац потом је био сигуран на свом сервису и искористио је своју другу брејк лопту за 6:3 у првом сету.

Ђоковић је у трећем гему другог сета направио брејк, али се Нишикори није предавао и узвратио му је у шестом гему за 3:3. Обојица тенисера чувала су свој сервис до 11 гема, кад је први играч света поново направио брејк и повео 6:5, искористивши прву брејк лопту.

После тога је на свом сервису искористио трећу меч лопту и остварио велики тријумф.

Ђоковић ће наредни турнир играти на Олимписјким играма у Рио де Жанеиру, где важи за једног од главних фаворита за освајање златне медаље.

РТС