Андрићград: Фестивал вина „Шумадија у Андрићграду“

30-07-2016 07:11:37 | | / vostok.rs |


Андрићград ће вечерас бити у знаку вина и умјетности.

У вечери названој „Шумадија у Андрићграду“ која се оджава већ другу годину заредом, биће представљен јединствен спој умјетничких дјела реномираних умјетника и вина најбољих винарија Шумадије.

У организацији удружења винара Шумадије, у Галерији Андрићевог института „Лубарда“ у 19 часова биће свечано отворена изложба умјетничких слика групе аутора под називом „Вино и умјетност“ који су у вину пронашли своју инспирацију. Изложбу ће свечано отворити аутор поставке, Небојша Савовић Нес, познат по изради значајних меморијалних и амбијенталних скулпторских дјела у Србији и земљама у окружењу.

Непосредно након отварања изложбе на Тргу Николе Тесле биће уприличено свечано отварање Фестивала шумадијских вина, гдје ће своја вина представити Краљевска Винарија, Винарија Александровић, Винарија Арсенијевић, Винарија ДеЛена, Винарија Роган, Винарија Тарпош, Подрум Радовановић, Винарија Деспотика, Подрум Маџић, Подрум Стари Храст, Винарија „Art Wine“ и Винарија SS-Mar. Фестивал ће отворити Божидар Александровић, предсједник Удружења винара Шумадије.Фестивал шумадијских вина пратиће богат културни програм у оквиру којег ће се публици у Андрићграду представити Културно-умјетничко друштво „Опленац“ из Тополе са пјесмом и играма из Шумадије, а потом бенд „Лесандрум Квартет“ који ће одржати концерт џез, блуз и евергрин музике.

Током трајања Фестивала, у пријатном амбијенту и уз добру музику, сви посјетиоци Андрићграда имаће прилику да дегустирају најбоља вина Шумадије.

Добродошли!

Горица Ћећез,
Искра