Пољска очекује да се убрзо врати на руско тржиште

17-06-2016 08:40:44 | | / vostok.rs |


Пољска може да се врати на руско тржиште у блиској будућности, изразио је наду заменик министра за развој Пољске Радослав Домагалски који учествује на Петербуршком међународном економском форуму (ПМЕФ).

Домагалски је истакао да су потенцијални сектори сарадње са Русијом у области економије пољопривреда и прехрамбена производња.

„Надам се да ћемо се убрзо вратити на ово тржиште. Има много могућности продубљивања сарадње и у области грађевинских материјала и хемијске индустрије“, наводи телевизија ТВН речи Домагалског.

Према мишљењу Домагалског, за руске потрошаче може бити интересантан широк спектар понуђених пољских производа, пре свега због његовог високог квалитета и конкурентних цена.

„У време економске рецесије, или чак и кризе, када цена игра изузетно важну улогу, наша понуда може бити привлачнија са те тачке гледишта него производи из земаља западне Европе“, сматра Домагалски.

Он је додао да је Пољска увек спремна да понуди руским партнерима широк асортиман прехрамбених производа и нагласио да је неопходно имати на уму забрану увоза у Русију пољских производа, који није повезан са одговором на европске санкције и уведен је пре њих. Он сматра да интерес за сарадњу представљају и инфраструктурни пројекти.