Сарајево бизнис Форум 14. и 15. маја

05-05-2014 07:16:39 | | Тањуг, фото: Љ.Јанковић/ mojenovosti.com |

Међународна инвестициона конференција "Сарајево бизнис Форум 2014." Биће одржана 14. и 15. маја у Сарајеву у организацији Bosna Bank International (BBI).

Главни циљ конференције је јачање привредне сарадње и привлачење међународних улагања у Босни и Херцеговини и Југоисточној Европи, саопштили су организатори скупа.

Сарајево Бизнис форум такође има за циљ да оживи културу отвореног дијалога међу државницима и другим међународним званичницима и отвара могућност целој регији Југоисточне Европе да представи своје потенцијале и привуче стране инвеститоре.

Конференција је регионалног карактера и пружиће прилику привредницима и пословним људима да успоставе мрежу и пословне односе са својим колегама у Босни и Херцеговини и Југоисточној Европи.

На претходне четири конференције, које су истакнути економски стручњаци назвали "балкански Давос" присуствовало је више хиљада гостију и инвеститора из целог света којима су представљени пројекти из различитих области.

Долазак на међународну инвестициону конференцију 14. и 15 најавила је и делегација политичких и бизнис лидера из Катара, као и директор једне од највећих светских авио-компанија Катар ервејз.

Такође ће присуствовати водећи инвестициони фондови из Малезије, Кувајта и Уједињених Арапских Емирата, као и председници и власници водећих светских компанија.