НЕМЦИ НАЈБРЖЕ ЧИТАЈУ

05-05-2014 02:01:37 | | / mojenovosti.com |

Истраживања која је спровела агенција „Seridb“ показала су да Немци најбрже читају, док Канађани чешће од осталих дочиатвају књиге до краја.

Најбрже на свету читају Немци,на другом месту по брзини читања су Холанђани,онда следе Шпанци, па Швеђани, Малезијсци...САД у брзини читања зауизимамју 14.место.

До краја књиге чешће него остали доспевају читаоци из Канаде, затим следе Финци, па становници Јамајке , да не кажемо Јамајчани.

Најпопупуларнији књижевни жанрови

У Уругвају су то љубавни романи, у Мексику се највише чита религиозна литература, у Шпанији се најтраженије књиге о бизнису,у Сингапуру су најпопуларнија биографска и историјска штива,а у САД ( тешко с уздржати од чуђења !)-најчитанје су књиге о сликарству и музици.

Најчитаније књиге

Истраживања Агенције „Seribd „ донела су безброј интерсантних података о односу становника појединих земаља према књигма и читању.

Свакако је најинтресантније отркиће која је књига у појединим земљама најпопуларнија.

У Великој Британији се већина испитаника изјаснила да су и срецм и душом за „Историју роловања „ која је прошле године у САД прогалашена за најболљу књигу о јелима. Подсетимо да се аутор „Историје роловања“ својевремено прославио својом књигом „Тајни живот јастога „.

У Русији је најчиатнија књига постала „Касарна број пет „ Кнута Вонегута, у Швајцарској је то „ звање „ добило дело Мајкла Крајтона „Држаав страха „, у САД „Бисерне ниске мога оца „ Џастина Халпера , док је у Шведској јо увек најчитанија књига Артура Кларка „Одисеја :2001. „