Карневал за почетак летње сезоне у Сочију

30-05-2016 10:07:07 | | / vostok.rs |


Отварање летње сезоне у Сочију започело је карневалском поворком. „Лето 2016. ће бити врело. Сезона одмора је отворена!“, рекао је на отварању градоначелник Сочија Анатолиј Пахомов, који је за свечаност обукао бело одело и ставио шешир.

Према плану организатора карневала, свака од 32 колоне причала је о историји одмаралишта и њеном савременом животу кроз ликове јунака популарних филмова. Иза аутомобила који је предводио поворку у облику препознатљивог симбола Сочија, приморском ротундом, ишли су радници услужних делатности у костимима ликова из филма „Иван Васиљевич мења занимање“, „Пругасти лет“, „Бременски музичари“ и „Дијамантска рука“. Хотели и мотели су на једну ноћ маскирали своје запослене у туристе, студенти града носили су капе Пинокија кришом позивали да се придруже маршу бројних гледалаца.Према прогнозама власти, попуњеност капацитета у одмаралишту Сочи налето ће бити не мање од 96 одсто, што је за 15 одсто више од прошлогодишњих показатеља. Укупан број смештаја у хотелима и одмаралиштима тренутно прелази 67 хиљада, што даје могућност за смештај више од 120 хиљада туриста, а са пансионима и мини-хотелима и до 200 хиљада туриста.

Према подацима градских власти, велике федералне туристичке агенције поднеле су за летњу сезону пријаве на сто чартер летова недељно из 15 региона Русије. Током 2015. године на аеродром у Сочију недељно је слетало 42 чартер лета. Само прошле године Сочи је посетило више од шест милиона туриста. Просечна попуњеност смештајних капацитета тада је износила 80 одсто.