Ђоковић и Надал поранили у Мадрид

29-04-2014 06:42:40 | | Beta, фото: AP/ B92/ mojenovosti.com |

Рафаел Надал и Новак Ђоковић на турнире обично долазе у петак, три дана пре почетка такмичења, али у Мадрид стижу већ у среду.
Очигледно је да двојица најбољих тенисера света желе да се што боље припреме за четврти Мастерс турнир сезоне који се игра на надморској висини од 655 метара.
Управо би у Мадриду могло да дође и до промене на челу АТП листе, али само у случају да Ђоковић освоји титулу, а Надал испадне пре четвртфинала.
Шпански тенисер имао је за његове стандарде очајан старт сезоне на шљаци пошто је и у Монте Карлу и у Барселони испао већ у четвртфиналу, па је изгубио велики број бодова.

Са друге стране, Ђоковић је поражен у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу, а турнир у Кнежевини играо је са повређеним зглобом десне руке. Мастерс у Мадриду могао би да да одовор на питања да ли се Надал опоравио од шокантних пораза и да ли је Ђоковић залечио зглоб.

У сваком случају очекује нас бурних неколико тениских недеља. Након Мадрида следи Мастерс у Риму, а онда и Ролан Гарос где ће Надал покушати да освоји девету титулу, а Ђоковић да освоји једини Грен слем трофеј који му недостаје.

Уз то, водиће се велика борба за прво место. Надал има 1,860 бодова више од највећег ривала, али у наредном периоду брани много већи број бодова, па би лако могло да се догоди да Ђоковић на Ролан Гаросу буде први тенисер света и први носилац.