Сребрна краљица: Ивана Шпановић вицешампионка света

19-03-2016 02:56:42 | | / vostok.rs |


Репрезентативка Србије у атлетици Ивана Шпановић освојила је сребрну медаљу у скоку удаљ на дворанском првенству света у Портланду, а до тог одличја је стигла скоком од 7,07 метара, што је рекорд Србије.

Шпановић је одлично почела такмчење и са скоком од седам метара из прве серије била је најбоља после прва три скока, када је отпало осам такмичарки.

У четвртој и петој серији скакало је осам најбољих и у петом покушају Ивана је скочила 7,07 метара, што је девети резултат свих времена у дворани. Друга је у том тренутку била светска шампионка Американка Бритни Рис са прескочених седам метара.

Последњу, шесту серију скакале су само четири најуспешније и тада је заблистала Рис, која је прескочила 7,22 метра, што Шпановић у последњем покушају није могла да надмаши.

Бронзану медаљу освојила је Британка Лорен Уген, која јетакмичење завршила са прескочених 6,93 метара.

За Ивану Шпановић ово је шеста медаља са светских и европских шамионата. Прошле године је била првакиња Европе у дворани, 2014. је на шампионату Европе на отвореном била друга, а бронзане медаље је освајала на светском првенству на отвореном 2013, светском првенству у дворани 2014. и на светском првенству на отвореном прошле године.