Руски пранкери преварили Ердогана

12-02-2016 08:45:51 | | / vostok.rs |


Руски пранкери (телефонски хакери) Владимир Кузњецов и Алексеј Стољаров, на друштвеним мрежама познати као Вован и Лексус, саопштили су да су разговарали телефоном с турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, представивши се као председник и премијер Украјине.

Пранкери су навели да су, као Петро Порошенко и Арсениј Јацењук, турском председнику предложили да се две земље уједине против Русије.

Касније је, међутим, извор у Ердогановој администрацији демантовао саопштење о телефонском позиву турском председнику.

„Нисам чуо за тај телефонски позив, али немогуће је једноставно позвати председника. Сматрам да је то лаж јер се за овакве разговоре користе специјални канали везе и посебне процедуре“, навео је извор у Ердогановој администрацији.

РТ је објавио снимак разговора Вована и Лексуса с Ердоганом.

„Желели бисмо да разговарамо о могућности координације наших дејстава против Русије и о томе да ли сте спремни да учествујете у томе“, рекли су пранкери у разговору с Ердоганом.

Турски председник је одговорио да ће са задовољством прихватити предлог и да не треба имати „никаквих, ни најмањих сумњи у то“.

„Заиста се надам да не намеравате да се извињавате председнику Русије“, рекли су пранкери у разговору с Ердоганом који је одговорио: „Нипошто не намеравамо“.

„Наше министарство задужено за туризам спремно је да са вашим министарством да поради на омогућавању специјалних попуста Украјинцима, а посебно украјинским државним службеницима ради повољних путовања у Турску“, такође је предложио Ердогану „Порошенко“ (Кузњецов).

Ердоган је подсетио „Украјинце“ да је следеће недеље планирана посета турског премијера Ахмета Давутоглуа Украјини и изразио уверење да ће ова посета „бити од користи“.


Председник Турске је такође позвао саговорнике да посете његову земљу поводом петог заседања Стратешког савета.


„Кримско питање треба држати на дневном реду на међународном нивоу“, нагласио је Ердоган.


Пранкери су, такође, захвалили председнику Турске за подршку кримском парламенту и замолили га да подржи дејства украјинске владе за економску блокаду полуострва.


Пранкери су Ердогану предложили да се размотри оснивање „блока земаља које трпе од дејстава Русије“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут