Први руски путнички авион МС-21 биће представљен на пролеће

22-12-2015 09:02:30 | | / vostok.rs |


Представљање првог руског путничког авиона МС-21 биће извршено у првој половини 2016. године, саопштио је извор у Обједињеној корпорацији за изградњу авиона (ОАК).

Званични представнок ОАК Сергеј Локтионов изјавио је да је представљање авиона има само „симболичан догађај“, док ће најважнији тренутак бити његов први лет који ће се одржати у 2016. години. Раније је потпредседник Владе Дмитриј Рогозин изјавио да ће први лет МС-21 бити изведен у априлу 2016. године.

„У Уљановску на „Аерокомпозиту“ завршава се склапање крила за МС-21 које се прави понајновијој технологији вакуум инфузије. Ова метода омогућава да се уштеди на тежини, није потребан велики број завртања, издужује се крило и даје му бољу геометрију што омогућава да се уштеди до 6-8 одсто горива у поређењу са светским аналозима“, рекао је Локтионов.

По његовим речима, нико раније у свету није користио овакву технологију за прављење тако великих агрегата, као што је крило.

Представник корпорације „Иркук“ која улази у састав ОАК Јелена Фјодорова такође је саопштила да се у овом тренутку ради на монтажи различитих система унутар авиона и да је почело склапање другог авиона МС-21.