Аустралија добила прву „Клинику за мамурлук“

14-12-2015 09:34:30 | | / vostok.rs |


У Аустралији је отворена прва „Клиника за мамурлук“ где ће они који нису у могућности самостално да се изборе са „јутром након бурне вечери“ моћи интравенски да добију неопходне витаминске коктеле који утичу на брз опоравак.

Како је објашњено на сајту клинике, пацијентима се нуди специјална процедура интравенског уношења специјалних препарата и медикамената, као и лечење кисеоником, како би се веома брзо одстранили сви нежељени ефекти након прекомерне конзумације алкохола.

Истовремено, према ценовнику који се такође може наћи на веб-сајту клинике, онај који буде желео да добије лечење након бурне вечери мораће да издвоји од 100 до 144 долара за процедуру.

Шеф Аустралијске здравствене асоцијације Мајкл Мур сматра да отварање ове клинике подстиче људе да несмотрено конзумирају алкохол, те да власти треба да припазе на њено функционисање.

Из Клинике поручују да су ове оптужбе неосноване.

„Ми не продајемо алкохол. Ово није бар. Ми подстичемо алкохолизам у истој мери у којој болнице подстичу болести“, нашалио се Макс Петро, један од оснивача „Клинике за мамурлук“.