Uspomene koje sa njim nikada neće otići u zaborav – Fotograf Ivan Milošević- Mladi i kreativni ljudi u svetu mode i kulture

02-12-2013 07:41:08 | | / mojenovosti.com |

U rubrici mladi talenti, u delu gde na sav glas podržavam mlade i darom i ambicijom okićene kreativne ljude, vredne pažnje, predstavljam Vam delo mladog fotografa Ivana Miloševića.



Ivan se bavi profesionalno fotografijom poslednjih par godina, a ljubav gaji prema fotografiji onog trenutka kada je spoznao čari onoga šta sve ona može da pokaže.



Ono što ga je odlučno vuklo ovom profesionalnom opredeljenju jeste što nije imao fotografije svog odrastanja i fotografije iz perioda svog detinjstva, sem onih koje su rađene u skolskim klupama kao obavezne grupne i odeljenske.




Bio je ubeđen da ne samo da nije fotogeničan, već i da ne zna da se fotografiše, što je uz svoje kolege i svoj tim opovrgnuo vrlo brzo. A onda se potrudio da i ljudima pokaže da fotogeničnost nije ništa drugo do veština koja može da se savlada.



Tokom bavljenja ovim poslom uvideo je da je on taj sada koji budi i vraća taj trenutak koji je pao u zaborav i tu večnu želju za fotografisanjem kroz ljude sa kojima radi.




Vidi sebe kao nekog ko pomaže ljudima da najbolje trenutke sačuvaju i otmu od zaborava. Trenutak koji se zabeleži fotografijom traje večno.



Ivan ima veoma lepu saradnju sa ljudima koje fotografiše.


Ispunjava i sebe kada zabeleži nečiji osmeh, nečiju sreću, kada pomoću fotografije ispiše čitav splet oseta i osećaja, i ono što piše nečija duša u tom trenutku.


Želja mu je da od ovog posla živi jer je to ono što on voli da radi, tj. ono što će mu biti i veliko zadovoljstvo i životni poziv.



Ivan savetuje svakog da se okrene nečemu što ga podstiče na uspeh a nadaren je za to. Blago je negovati svoj dar.




Ivanov moto je „Budite u svemu toliko dobri da vas ne mogu ignorisati.“ Uzori su mu Oliver Mayer i Dušan Reljin. Ivan tvrdi da Srbija a ni ceo svet nikako nisu siromašni u ovoj umetničkoj oblasti.




Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa ovom mladom, talentovanom i kreativnom dušom , moj tim i ja ti želimo mnogo uspeha, jednu raskošnu izložbu i niz mnogih pobeda u tvom ovako posvećenom radu u budućnosti.





Svi tekstovi su zaštićeni od strane autorke, njenim pravima na isto.