Дворкович: Око 80 хиљада руских туриста се налази у Египту

07-11-2015 04:00:34 | | / vostok.rs |


Око 80 хиљада руских туриста, према последњим подацима, налази се у овом тренутку у Египту, изјавио је потпредседник Владе Русије Аркадиј Дворкович. Према његовим речима, за ванредни превоз туриста већ је послато око десет авиона.

„Тај број се брзо смањује, јер су већ почели летови из Египта, из сва три града, Каира, Хургаде и Шарм ел Шеика, у Русију. Према последњим подацима, полетело је већ неколико десетина авиона. Током претходних часова са египатским колегама прављен је механизам за обезбеђење пртљага који ће у скорије време бити послат теретним авионима“, рекао је Дворкович.

Он је изјавио да ће први авиони са пртљагом руских туриста из Египта у Москву долетети 7. новембра. Након доставе у Москву пртљаг ће бити развезен по градовима где живе грађани који су на брзину напустили ту афричку земљу.

Руска страна координира питања око евакуације руских туриста и транспорта њиховог пртљага са египатским Министарством за ванредне ситуације и са авио–компанијама. Египатска војска је преузела контролу над укрцавањем путника у авионе, рекао је Дворкович.

Раније је из безбедносних разлога донета одлука да руски грађани који се враћају из Египта могу понети са собом само ручни пртљаг. Потпредседник Владе Русије Аркадиј Дворкович се налази на челу оперативног штаба за решавање питања у вези са прекидом летова из Египта.

Председник Русије Владимир Путин одобрио је идеју ФСБ да се обустави ваздушни саобраћај са Египтом до разјашњења узрока пада А321.