Ивана Шпановић, тријумф и нови национални рекорд у Цириху!

03-09-2015 10:48:29 | | / vostok.rs |

Србска атлетичарка Ивана Шпановић победила је на митингу Дијамантске лиге у Цириху, а поправила је и национални рекорд у скоку удаљ, који сада износи 7,02 метра.


Шпановићева је тако за сантиметар поправила претходни национални рекорд, који је поставила пре само неколико дана на Светском првенству у Пекингу, на коме је освојила бронзану медаљу.

Ивана је у Цириху дуго водила скоком 6,93, али онда је у шестој серији, као и у Пекингу, Тијана Бартолета надмашила најбољи резултат и скочила 6,97.

Шпановићева је, међутим, у својој последњој серији скочила 7,02.

Бартолета у укупном пласману има 20 поена, а Шпановићева је друга са 12, испред Шаре Проктор, која има девет.

"Такмичење је било врло узбудљиво. Пре свега, посебно ми је драго што сам успела да останем прибрана и смирена пред трећу серију после прва два преступа. После Тијаниног скока у шестој серији само сам се насмејала и са задовољством прихватила изазов. Овог пута завршила сам такмичење у моју корист са новим националним рекордом. Мени лично изузетно је важан и скок од 6,93 метара са више од 15 центиметара резерве, који је само показатељ да могу много више и од ових 7,02, али има времена за нове подвиге" рекла је Шпановицхева.

Тренер Горан Обрадовић навео је да је испробано кориговање залета у односу на Пекинг да би Ивана била што бржа на залетишту, што је резултирало са прва преступа.

"У трећој и четвртој серији Ивана је имала одличне скокове преко 6,90 метара, тачније 6,93 и 6,90, а онда се на стадиону Лецингрунд поновила сцена из Пекинга. Бартолета је у шестој серији скочила 6,97, међутим, Ивана је на најсјајнији могући начин одговорила на скок светске шампионке и победила са 7,02 новим личним и националним рекордом", рекао је Обрадовић.

Шпановићеву већ у недељу 6. септембра очекује ново такмичење у Берлину.