Репрезентација Србије у Републици Србској као код куће

29-08-2015 11:23:27 | | РТС/ vostok.rs |


Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је у Бањалуци да не сумња у велику подршку домаћих навијача на пријатељској утакмици против Словеније у суботу.

Најбољи србски кошаркаши налазе се у град на Врбасу, где их у суботу од 18 сати у дворани "Борик" очекује дуел са Словенцима, што ће бити њихов последњи меч у припремама за учешће на првенству Европе.

"Знамо какви сте домаћини и зато смо изабрали Бањалуку за последњу проверу пред Европско првенство. Не сумњам да ћемо имати велику подршку", изјавио је Ђорђевић.

За предстојећи меч влада огромно интересовање, а све карте одмах су распродате.

"На првенству Европе ми смо свима конкуренти, а циљ нам је финале и пласман на Олимпијске игре у Рију наредне године. Не бежимо од тога да идемо на највеће циљеве. Србија још није била на Олимписким играма као самостална земља. Не видим како другачије да размишљам него да идемо на злато, а сад да ли ћемо га освојити, то не знам, нисам добар прогнозер", казао је Ђорђевић и додао да до Евробаскета има још посла што се тиче екипе.

"Доста детаља морамо да поправимо. Милош Теодосић, Зоран Ерцег и Драган Милосављевић су пропустили део припрема, Богдан Богдановић има проблема са леђима, али иде набоље", казао је Ђорђевић.

У Бањалуци већ данима влада права кошаркашка грозница због доласка србских репезентативаца, а Мирослав Радуљица и Богдан Богдановић посебно су били занимљиви најмлађима навијачима, па су аутограми и заједничке фотографије били неизбежни.

"Част нам је да будемо домаћини оваквог спортског спектакла и зато смо месец дана радили да све буде спремно. Верујем да ћемо сви уживати у овом спортском празнику и да ће, када будемо испратили Србију, то бити тим који ће освојити медаљу на Европском првенству", рекао је председник Кошаркашког савеза Републике Српске, Борис Спасојевић.

Првенство Европе за кошаркаше од 5. до 20. септембра заједнички организују Француска, Хрватска, Немачка и Летонија, а Србија ће играти у Б групи, у Берлину, са Шпанијом, Италијом, Турском, Исландом и домаћином Немачком.