Јапанци рекламирају пиће на Месецу

23-08-2015 12:09:00 | | / vostok.rs |


Ново доба у рекламирању је већ почело. Једна јапанска компанија започела је своју кампању промовисања пића „покари свит“ на Месецу! Напитак је произвела компанија „Отсука“ и то ће постати први производ који ће бити испоручен на неко небеско тело у маркентишке сврхе.

Безалкохолно пиће са укусом грејпфрута изузетно је популарно широм Азије и Блиског истока као спортско пиће које снабдева спортисте хранљивим материјама и електролитима које губе током вежбања.

„Отсука“ ће на Месец послати титанијумску конзерву тешку један килограм, са спортским напитком у праху. Конзерва ће бити допремљена на месечеву површину у првој приватној планираној мисији, која ће се десити до краја 2016. године.

„Циљ је да инспиришемо младе да постану астронаути, да путују до Месеца, пронађу конзерву, отворе је и наравно пробају“, наводи компанија.




Наравно, како би варијанту овог пића у праху учинили питком будући космонаути ће морати да знају како да извуку кисеоник са Месечеве површине и створе воду. НАСА се нада да ће до тог открића доћи до 2018. године.

Поред праха, титанијумска конзерва ће садржати и жеље малишана широм Азије које су током кампање послате компанији и које ће бити угравиране на сребрни диск.

Још увек није познато да ли ће „покари свит“ бити једини бренд који ће бити испоручен на Месец 2016. године, с обзиром да је приватна компанија „Астроботик технолоџи грифин“, која би конзерву требала да спусти на површину Земљиног сателита, већ изразила интересовање за преузимање додатних оглашивача.