Салто мортале са 101. спрата

20-08-2015 03:30:30 | | / vostok.rs |


Неустрашиви Рус Олег Шерстјаченко изводи салто мортале са врха другог по висини солитера у Дубаију, везан само челичном траком која га чува од пада са 400 метара.

Адреналински зависник из града Јекатеринбурга, 24-годишњи Олег Шерстјаченко, који је себи дао надимак Олег Крикет, више пута је шокирао свет својим ризичним вратоломијама на невероватним висинама, објављеним на интернету.

У свом најновијем снимку, неустрашиви освајач кровова, изводи салто мортале на уском бетонском блоку на врху 414 метара високог „Принцеза торња“, који је са 101 спратом друга највиша стамбена зграда на свету.

„У време снимања сам се осећао угодно. Нисам размишљао о страху или било којој другој емоцији — није било времена“, изјавио је Олег Шерстјаченко за „Дејли мејл“.

„Већина људи реагује — и реаговаће — негативно, али они не разумеју другу страну мог размишљања“, рекао је он.

„Они су мислили да је то нешто страшно и већина људи има своје предрасуде, али то је друга филозофија значења онога што ја радим“, додао је Олег Крикет.

У другом делу снимка, који изазива вртоглавицу, може се видети Олег како држи руку свог пријатеља, који виси са 40. спрата у свом родном граду, и љуља га напред — назад, без посебне опреме која га може спасити од пада на земљу.


Олег је организовао перформанс за младе људе из Јекатеринбурга, који су одушевљени опасним вратоломијама. Више од тридесет стручних акробата, каскадера и играча су учествовали у представи организације „Банкаи“ у продукцији Олега Крикета. Они су већ посетили САД, Француску, УАЕ, Кину, Немачку и Индију.

Шерстјаченко је сам обучио своје каскадере за разне вратоломије још пре десетак година, инспирисан филмом „Јамакаси“.