Полиција у Индији цео дан бројала заплењени новац

18-08-2015 08:46:48 | | / vostok.rs |


Индијска полиција је морала да уложи велики напор приликом хапшења локалног чиновника који је ухваћен у корупцији. Током претреса његове куће полиција је пронашла суму новца која делује као из приче о Алибаби, преноси индијска телевизија НДТВ.

Како би избројали новац, полицијцима је требало скоро 24 часа и три машине за бројање. На крају је било избројано више од 200 милиона рупија (преко три милиона долара). Новац је био сакривен у ормарима, комодама и креветима, под патосом, у фрижидеру, па чак и у телевизору, пише „Хинду“.

Осим готовине, у дому је пронађен златни накит у вредности од 1,4 милиона рупија и вредносни папири од 5,8 милиона. Све ово се налазило у кући инжењера Пранабу Адхикара који је радио у локалној администрацији. Он је био одговоран за инспекције зграда, а његова плата је износила мање од 700 долара.

Како тврди телевизија, чиновник је узимао мито „кад год је могао“. Тужио га је један од грађавинаца. Корупционаш је ухваћен током узимања мита у висини 100 хиљада рупија (1,5 хиљада долара).

Мушкарац је успео да побегне, али је ускоро био ухапшен. У овом тренутку се налази под надзором, као и његов син којег сумњиче за саучесништво.