„БОРЦИ ПРОТИВ РЕЖИМА „ У РУСЈИ СЕ ВЕЋ УМОРИЛИ

25-09-2013 04:24:00 | | / mojenovosti.com |

„БОРЦИ ПРОТИВ РЕЖИМА „ У РУСЈИ СЕ ВЕЋ УМОРИЛИ Борци против актеуелне власти у Русији удружени Координациони савет опозиције ( КСО) су се изгледа већ заситили и уморили један од другог и увелико напуштају ово тело за координацију и заједничко деловање руске опозиције. Уочи и после Валдајског форума КСО остао без неколико својих угледних чланова То је постало видљиво посбено уочи, а нарочито после Валдајског форума. Тада је обелодањено да је КСО остао без неколико својих угледних чланова.То су пре свега отац и син Гудкови који су претходно истерани из „Праведне Русије“ управо због учествовања у раду Координационог савета .Затим се то односи на активисткињу Евгенију Чирикову , која је у последње време знтно смањила активност.Али

Борци против актеуелне власти у Русији удружени Координациони савет опозиције (КСО) су се изгледа већ заситили и уморили један од другог и увелико напуштају ово тело за координацију и заједничко деловање руске опозиције.

Уочи и после Валдајског форума КСО остао без неколико својих угледних чланова

То је постало видљиво посбено уочи, а нарочито после Валдајског форума. Тада је обелодањено да је КСО остао без неколико својих угледних чланова.То су пре свега отац и син Гудкови који су претходно истерани из „Праведне Русије“ управо због учествовања у раду Координационог савета. Затим се то односи на активисткињу Евгенију Чирикову, која је у последње време знтно смањила активност.Али је истовремено приметно и мање угледних личности које су се ангажовале у органзацији митинга и њиховом одржавању.

„Одбегли „из КСО на различите начине оцењују делатност своје бивше „удруге „.

Од учешћа у КСО никакве вајде

Неки говоре да је стечено исксутво у тој организацији било врло корисно,док су други сасвим супротног мишљења и тврде да, напротив, од тога није било ама баш никакве вајде.Судећи по том што ни једни, ни друге неће и не желе више да делују у Координационом савету,може се закључити да је ипак ближе истини становиште ових других који своје анагажовање у овој организацији сматрају изгубњеним временом.

Подсећамо, избори у Кординцони савет су били у октобру прошле годне.Проглашени „часним и транспаретим“, на крају су испали скандлозни.На тим изборима су се догодиле врло чудне ствари.Тако су, на пример, изабрани мало познати људи, али који су били анагажовани у пројектима Александра Наваљног.Премда, како се испоствило, од тога није било никакве користи. Што се самог Наваљног тиче, он о свом даљем анагажовању у Координационом савту опозоције ништа није рекао и по свој прилици учшће у њему му је већ постало досадно.

Сада би, након што је прошла година дана, требало да се изведу неки закључци о делатности Координационог савета опозиције. Као прво, морају су одржати избори за други састав овог тела.А можда ибора и и неће бти.Никакве предизборне активности се, међутим, и не наслућују.

Главно деловање за прошлу годину-одсуство било каквог деловања

Главни закључак деловања КСО за прошлу годуну био би одсуство било какавог деловања.

Како пише портал Правда Ру., Координациони савет опозиције је био једино преокупиран тиме које и какве рачуне треба платити, вођењем евиднеције о присуствовању и одсуствовању са редовних седница, и ко је потпуно напустио КСО, да ли је новинар Ољег Кашимн требало да пева на митингу.

Неразрешиве протувуречности међу члановима КСО

„Напуштање чланова КСО може се у потпуности објаснити неразрешеним проивуречностима које су се нагомилале за годину дана међу његовим члановима“, сматра генерални директор Центра за полтичко информисање Аексеј Мухин.

Овај угледни политиколог је за Правда Ру. даље објаснио разлог осипања чланства из Координационог савета опозоције:

„Реч је пре свега о незадовоњству учесника који нису ангажовани у јединственим тимовима и пројектима.Што је још горе, они су укључени и у секторе који су супростављени један другом.Осим тога, неке политчке личности јавно изјављују да су изгубили интересовање за тај орган-ту пре свега мислим на Александра Наваљног.

Све то заједно има за последицу опадање полтичке тежине, уколико је уопште и било,Координационог савета,и чини избор за члнасто у њему мало значајним.

Уопште, по мом мишљењу, значај Координационог савета је врло миноран“, изјавио јеполитоколог Алексеј Мухин за Правда Ру.

Различити мотиви ангажовања у КСО

Копредседник Савета за Националну стратегију Русије, Јосиф Диксин,овако прилази овом феномену :

„С моје тачке гледишта, тамо су испоњљени разни мотиви. Тако Гудков млађи врло дбро зна да се не може истовремено деловати и у Дражавној думи и у Координационом савету, јер се то већ сада показује као бесперспективно.Што се Гудкова старијег тиче, и он одлично схвата да ће нова позиција Координационог савета опозиције све више постајати инструмент пиара Наваљног, што он и не крије“, рекао је Дискин и наставио:

„Мислим да ће тај прцес све брже тећи даље, зато што ће успех Наваљног на изборима довести до тога да ће његов утицај на Координациони савет брзо расти и ускоро ће преузети потпуну контролу над њим.

Цео низ далеководих људи као што је Гудков старији, тешко је назвати наивним који не разумеју ситуацију“.