"Делфини" савладали Аустралију

31-07-2015 01:00:02 | | РТС/ vostok.rs |


Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Казању Аустралију са 10:9 у, веома узбудљивој, утакмици 3. кола Д групе првенства света. "Делфини" у четвртини финала, у уторак, играју против победника вечерашњег дуела САД - Италија.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се диркетно у четвртфинале Светског првенства у Казању, пошто је у утакмици последњег трећег кола Групе Д победила Аустралију са 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1).



У екипи Србије по два гола постигли су Филип Филиповић, Стефан Митровић и Милан Алексић. По један гол постигли су Слободан Никић, Милош Ћук, Душко Пијетловић и Живко Гоцић.

Најефикаснији у екипи Аустралије био је Арон Јангер са три гола, а два гола додао је Џоел Свифт.

Аустралија је на почетку повела, али је србски тим головима Никића, Ћука и Пијетловића преокренуо на 3:1. Након тога играло се гол за гол, а у другој четвртини екипе су играле добре одбране, па је постигнуто само три гола.



Србски ватерполисти су на почетку треће четвртине повели са 6:4 голом Митровића, али је Аустралија након тога, предвођена Јангером, направила серију 4:0 и преокренула на 8:6 и у последњу деоницу ушла је са два гола предности.

Србија је у четвртој четвртини поправила игру у нападу и прво је изједначила на 8:8 головима Алексића и Митровића, а затим је обезбедила победу преко Гоцића и Филиповића.