Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Косово не може на СП 2018

Косово не може на СП 2018

31-07-2015 09:50:12 | | / vostok.rs |


Није могуће учествовање "фудбалске репрезентације Косова" на квалификационом турниру за Светско првенство у фудбалу, које се одржава 2018. године у Русији.

"Фудбалска репрезентација Косова" неће моћи да учествује на квалификационом турниру за шампионат света 2018. године у Русији, након одржавања жреба, изјавио је агенцији „Р-Спорт“ почасни председник Руске фудбалске федерације и бивши потпредседник ФИФА Вјачеслав Колосков.

Медији су, позивајући се на шефа "Фудбалске федерације Косова" Фадила Вокрија, саопштили да је председник Савеза европске фудбалске федерације (ФФК) и кандидат за председника ФИФА Мишел Платини обећао да ће ФФК постати пуноправни члан ФИФА почетком наредне године и биће прикључен првој групи квалификационог турнира шампионата света 2018. Жреб за квалификациони турнир одржан је у Константиновом дворцу Санкт Петербургу 25. јула.

„Као прво, Платини тек треба да победи у председничкој трци, а као друго већ је одржан жреб који није одржала УЕФА, већ ФИФА, и само она ће одлучити кога ће пустити, а кога не. Мислим да је та информација неистинита и тешко да долази од самог Платинија. Ипак је он искусни руководилац, дуго година се налази на челу УЕФА и дуго година је потпредседник ФИФА. Зна за ред“, рекао је Колосков.

„Мислим да су то само нечије пусте жеље. То се неће десити. Ни у теорији ни у пракси. Жреб се завршио и ФИФА, чак и да Платини постане председник, ту ништа не може“, додао је саговорник агенције.