Три деценије од смрти Зорана Радмиловића

21-07-2015 09:35:05 | | / vostok.rs |

И три деценије касније, Радмиловић је остао један од највољенијих глумаца, а његове реплике у култној представи "Радован III" и даље су део поп културе


На данашњи дан, 21. јул, навршава се 30 година од смрти великана србског глумишта Зорана Радмиловића. И три деценије касније, Радмиловић је остао један од највољенијих глумаца, а његове реплике у култној представи "Радован III" и даље су део поп културе.

Током своје богате филмске, серијске и позоришне каријере, овај рођени Зајечарац тумачио је улоге у стотину различитих остварења, и то филмовима као што су "Маратонци трче почасни круг" и "Мајстори, мајстори", серији "Мајсторска радионица", као и представама "Радован III" и "Краљ Иби".

"Вечерње новости" и Атеље 212 већ 27 година додељују награду за глумачку бравуру на Стеријином позорју која носи име славног глумца, а од 1991. додељује су и признање "Зоранов брк" на манифестацији "Дани Зорана Радмиловића" установљеној у његово име.

Запослени у зајечарском позоришту, које носи његово име, данас ће положити цвеће на споменик славном глумцу у његовом родном граду.