Грчка: Тек ћемо причати са Србијом о „Турском току“ Опширније: http://rs.sputniknews.com/ekonomija/20150609/2447017.html#ixzz3cdlg5Phc

10-06-2015 09:03:22 | | / vostok.rs |


Амбасадор Грчке у Београду Константин Економидес изјавио је да о „Турском току“ тренутно расправљају земље кроз које би тај гасовод требало да прође, али са србским властима Грчка још није имала конкретне разговоре о том пројекту.

„’Турски ток‘ је нешто о чему тренутно расправљају земље кроз које би требало да прође. То је и даље предмет преговора са партнерима и надам се да ћемо ускоро имати вести у овој области“, рекао је амбасадор Танјугу.

Економидес је на маргинама 15. Економског самита, где је Танјуг БИЗ медијски партнер, рекао да са србским властима још није било конкретних разговора о тој траси гасовода.

„Наравно, када ствари постану одређеније, причаћемо са нашим колегама из Србије“, рекао је амбасадор Грчке у Београду.

Он је додао да очекује да ће „Турски ток“ бити једна од занимљивијих тема на агенди приликом посете грчког министра спољних послова Никоса Коцијаса Београду, која је најављена за 25. јун.

Економидес се нашалио и рекао како ће се гасовод звати „Турски ток“ у оном делу који иде кроз Турску, а „Грчки ток“ у делу који пролази кроз ту земљу.