Белеф од 21. јуна на више локација у Београду

04-06-2015 08:52:04 | | / vostok.rs |


Београдски летњи фестивал — Белеф биће одржан од 21. јуна до 25. јула на више локација у Београду. Фестивал ће бити отворен концертом прослављеног виолинисте Немање Радуловића у Студентском парку, највили су организатори.

Овогодишњи Белеф, 24. по реду, према речима градског секретара за културу Владана Вукосављевића, биће одржан у реновираном простору Капетан Мишиног здања, Коларчевој задужбини, кући Краља Петра на Сењаку, Битеф театру, Установи културе Вук Караџић и на још много других места.

Он је додао да ће у оквиру манифестације наступити 18 различитих извођача, као и да ће публика имати прилике да погледа 16 концерата, један мјузикл и једну документарну драму.

Уметнички директор Војкан Борисављевић сматра да је програм фестивала квалитетан и занимљив, упркос ниском буџету Белефа.


Градски секретар за културу Владан Вукосављевић и глумац Иван Јевтовић, као добродошлицу представницима медија на конференцији поводом овогодишњег Белефа, припретили су новинарима тужбом уколико не буду задовољни, како кажу, таблоидним насловима о предстојећем догађају.


Он је нагласио и да су велику подршку у реализацији манифестације пружили познати уметници од којих су неки прихватили да наступају без хонорара.„Нажалост, економска криза је донела смањење средстава од 20 одсто и немогућност да реализујемо све наше лепе идеје везане, пре свега, за позоришну продукцију и за сарадњу са сродним фестивалима у региону“, рекао је Борисављевић и додао да је без обзира на то осмишљен један квалитетан и занимљив програм.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је сигуран да је овогодишњи Белеф пун погодак са становишта туризма и да је управо то један од догађаја који употпуњују туристичку понуду престонице и Србије уопште.

Фестивал је реализован у сарадњи секретаријата за културу и установе културе ЦЕБЕФ.

Маша Радовић.