Налазите се на страници > Почетна > Блог > Робертс: Америка срља у пораз

Робертс: Америка срља у пораз

16-05-2015 11:22:09 | | / vostok.rs |


Конзервативци који контролишу спољну политику САД воде земљу у пораз, пише амерички политиколог и бивши чиновник америчке државне администрације Пол Крејг Робертс на свом блогу.

Он наводи да руководство САД увлачи земљу у сукоб са Русијом, која је победила Наполеона и Хитлера, док Сједињене Америчке Државе „нису победиле ни у једном рату још од момента када су поразиле Јапан“, те да су их „поразиле армије Трећег света у Кореји и Вијетнаму“.

Поред тога, наводи политиколог, САД су претрпеле пораз у Авганистану, а „половина Ирака налази се у рукама агресивне Исламске државе“.

„Економија и животни стандард у САД су опали због тога што је Вашингтон проћердао трилионе долара на бескорисне ратове које је изгубио. Неоконзервативци који су одговорни за ову катастрофу и даље контролишу обе политичке партије САД. Ти безумни хушкачи воде Америку ка коначном поразу“, сматра Робертс.

Робертс је заједно са бившим председником САД Роналдом Реганом радио на томе да се оконча Хладни рат и да се успоставе добри односи с Русима. Џорџ Буш Старији и његов саветник Џејмс Бејкер, према речима Робертса, придржавали су се тог споразума, док су наредне владајуће структуре „све пустиле низ воду“.

„Неоконзервативци су истиснули старе управљачке кругове републиканаца и Реганових републиканаца. Неконзервативци су такође преовладали међу демократама, због чега нема политичке конкуренције. Хушкачи контролишу спољну политику САД“, сматра Робертс.

Политиколог сматра да полиција САД примењује жестоке мере према сопственим грађанима на исти начин на који америчка војска поступа са становништвом других држава, што може довести до негативних последица по земљу.

„Пораз изван граница и код куће може да постане будућност Вашингтона. Насиље изазива насиље“, упозорава политиколог.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут