ИТОН ХОУК ПОНОВО ОСАВРЕМЕЊУЈЕ ШЕКСПИРА

03-08-2013 06:22:25 | | / mojenovosti.com |

Америчку глумац Итон Хоук (Еhen Xawke) и редитељ Мајкл Амерејда ( Мichael Amereyda) опет ће заједно радити на екранизацији Шекпира освремељајући његову драму „Цимбелин „, пише The Holywood Reporter.То је драма написана 1609-1610 о култном владару Британије, његовој кћерки која се тајно из љубави удала за утамничемног устаника , који тако постаје краљев непожељни зет , а радња се збива на фону уласка римских трупа у земњу.

Сиже савременог“Цимбелина“ описује као „епску битку између прљавих полицајаца и банди бајкера , нарко -дилера у неморалној Америци XXI века“ .

Аутори овог пројекта обећавају да ће се у флму доћи до укрштања духа серије „Синови анархије „ са стилом „Ромеа и Јулије .„

Снимање филма почиње 19. августа у Њујорку , а већ у новембру ове године Хоук се спрема да пређе на другу Шекспирову улогу –враћа се на позоришну сцену у новој поставци Магбета.

Подсећамо да су раније редитељ Мајкл Амерејда и глумац Хоук заједно заједно радили у филму „Хамлет (2000).“

У тој верзији класичне Шекспиртове трагедије сачувани су оригинални дијалози, али је место радње пренето у савремени Њујорк.

У филму Хамлет кога игра Хоук је студент киноматографије , стриц Клаудије ( Којл Маклахан ) је убио брата да би му одузео власништво корпорације “Данска „ ,чија се управа налази у здању хотела „Елсинор“. Да кажемо још и то да је Бил Мјуреј тумачио Полонија, Џулија Стојлз је била Офелија,, Лив Шрајбер се појављује као Лаерт, а Фортинбраса је глумио Кејси Афлек.