Пола естраде плакало са Уснијом

03-08-2013 03:48:23 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Реџепова јуче на Централном гробљу у Београду сахранила супруга Светомира Шешића Шелета, који је преминуо после тешке болести.

На Централном гробљу у Београду јуче је сахрањен Светомир Шешић Шеле (71), супруг Усније Реџепове. Поред неутешне супруге, од њеног животног пратиоца опростили су се и чланови фамилије, пријатељи и бројне колеге. Шеле, који је остао упамћен као врсни хармоникаш, преминуо је у уторак после тешке борбе с раком панкреаса.

Крио болест
Уснија, која је са Шалетом била у браку 35 година, током опела је све време плакала. Док је корачала у поворци пријатељице су је придржавале јер се, скрхана болом, отежано кретала. Са Уснијом су заплакале и њене бројне колеге које су дошле да се последњи пут опросте од Шелета.
Ту су били Лепа Лукић, Драгица Радосављевић Цакана, Гоца Лазаревић, Мерима Његомир, Нада Топчагић, Тозовац, Небојша Глоговац и други.
- Његов шеретлук, вечити осмех, много шала, комике, сарказма, ведрине, оптимизам... Мислила сам да ће бити бесмртан, тако је живео. Звао ме је: „Гугутка, сунце му пољубим, шта ти ради онај матори Захар?“ Свака његова реченица ме је засмејавала. Нисам ни знала да је болестан, јер он није желео да се то открије. Скоро сам га видела и увек сам питала за Уснију, и не сањајући да ће он бити тај који ће нас напустити - каже Гоца Лазаревић.
Потресени пријатељи
Лепа Лукић одбијала је да поверује у вест да је Шеле умро.
- Била сам на одмору и тамо сам сазнала да је Шеле умро. Фрапирала сам се кад сам чула да није могао да једе и да је умро гладан. Потресла сам се што је тако брзо отишао - казала је Лепа.
Ни Нада Топчагић није другачије реаговала.
- Дружили смо се у највећем јеку моје популарности. Провели смо заједно младост, одлазили на турнеје. Био је велико дете и враголан. Звао ме је тетка, ма као брат ми је био. Био је једна душа - казала је Нада Топчагић.