Макдоналд: Отровно наслеђе Барака Обаме

07-05-2015 03:34:56 | | / vostok.rs |


Одбијањем да дође у Москву на Параду победе Барак Обама није само уништио односе Вашингтона и Москве, него вероватно и последње остатке доброг расположења Руса према Сједињеним Америчким Државама, сматра новинар Брајан Макдоналд.

Апсурдна је одлука председника САД Барака Обаме да игра политичке игре користећи празновање победе против фашизма 9. маја, оцењује Макдоналд и додаје да је оно што је било замишљено као увреда руском председнику Владимиру Путину дан свечаног сећања претворило у међудржавну свађу.

„Човек који воли да подучава друге демократији и слободи без сумње би требало да буде свестан да су оне вредности за које се наводно залаже преживеле управо захваљујући руским и совјетским жртвама пре 70 година“, пише Макдоналд.

Према његовим речима, америчка политика према Русији је толико глупа да би чопор мајмуна боље обављао посао од америчког Стејт департмента.

Коментаришући то што председник САД неће доћи у Москву на прославу 70 година од победе, Макдоналд је Обаму назвао „најлошијим председником од времена Џимија Картера“, који не само да је уништио односе Вашингтона и Москве, него вероватно и последње остатке доброг расположења Руса према САД.

„То је отровно наслеђе“, сматра новинар.

Уочи прославе 9. маја Русија је послала позивнице многим светским лидерима да учествују у Паради победе на Црвеном тргу. На прослави ће учествовати шефови 25 држава.

Ипак, низ европских лидера, укључујући немачку канцеларку Ангелу Меркел, британског премијера Дејвида Камерона и шведског премијера Стефана Левина, одбили су позив због кризе у Украјини.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут