Ако хоћеш стан - гађај шефа државе мангом у главу Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150426/1505405.html#ixzz3YUXMDQLo

27-04-2015 09:14:26 | | / vostok.rs |


Жени која је погодила председника Венецуеле Николаса Мадура мангом у главу, како би скренула пажњу на свој проблем са становањем, биће додељена нова кућа.

Мадуро се возио аутобусом кроз гомилу људи у централној држави Арагва прошлог викенда, када га је погодила воћка на којој је била прикачена порука: „Ако можете, позовите ме“.

„Марлени Оливо је имала проблем са својом кућом. Званичници су је позвали. Није могла да верује да је истина. Одобрио сам апартман за тебе, Марлени, у склопу Великог венецуеланског стамбеног пројекта“, рекао је на телевизији председник Мадуро, а преноси Гардијан.

Венецуелански председник, који је некад зарађивао возећи аутобус, држао је манго у руци и обећао је да ће га појести.

Као и његов претходник, Уго Чавес, који је преминуо 2013. године, Мадуро добија бројне захтеве током својих путовања, иако је већина њих писана на папиру, наводи британски лист.

Попут Чавеса, Мадуро често лично додељује куће, кухињске апарате или пензије Венецуеланцима са ниским примањима.

Међутим, у недостатку Чавесовог шарма и среће са ценама нафте, популарност новог председника бележи пад откако је преузео дужност.

Око 28,2 одсто Венецуеланаца одобрава његово вођење земље, према анкети коју је у априлу спровео Датаналисис, што је готово дупло мање него када је постао председник.

Према истраживању, 45,8 одсто грађана намерава да гласа за опозиционе кандидате на парламентарним изборима ове године, док 25 одсто подржава владајуће социјалисте.