Филм с Катрин Денев отвара фестивал у Кану

15-04-2015 10:03:04 | | / vostok.rs |


Филм француске редитељке Емануел Берко „La Tete Haute“ с Катрин Денев, отвориће овогодишњи 68. Међународни филмски фестивал у Кану, саопштили су данас организатори те културне манифестације на свом сајту.

„Први пут у историји Кана филм једне редитељке отвориће фестивал“, који ове године почиње 13. маја, наводи се у саопштењу.

Филм ће, поред редитељке, представити и главни глумци Катрин Денев и Беноа Мажимел.

„Избор тог филма за отварање фестивала представља нашу вољу да ту културну манифестацију почнемо ове године другачије — емотивно и снажно. Филм Емануел Берко говори о важним темама у друштву“, изјавио је представник фестивала Тијери Фремо.

Редитељка је прошле године у категорији „Одређени поглед“ Канског фестивала представила свој филм „Elle s′en va“ (Она одлази), такође с Катрин Денев у главној улози.

„La Tete Haute“ је прича о судији за децу, коју игра француска глумица, и о једном наставнику, који желе да спасу младог делинквента од лошег друштва.

Међународни филмски фестивал у Кану одржава се од 13. до 24. маја, а списак филмова који ће се такмичити за „Златну палму“ биће саопштен у четвртак, 16. априла.

Овогодишњим жиријем ће председавати амерички редитељи, браћа Џоел и Итан Коен, добитници „Златне палме“ за филм „Бартон Финк“ 1991. године.