Десетогодишњи сликар постао милионер

22-07-2013 10:27:14 | | b92/ mojenovosti.com |

Кирон Вилијамс, десетогодишњак који је почео да слика када је имао свега 5 година, до сада је од продаје својих слика зарадио укупно 1,5 милиона фунти, а његова последња колекција радова продата је на аукцији за скоро 250.000 фунти за само 20 минута.

Инспирацију за сликање мали Кирон Вилијамс је добио када је видео чамце у пристаништу у Корнволу током одмора са својом породицом.

Први његови скликарски радови су се нашли на тржишту уметничких дела 2009, када је имао седам година, а 19 његових слика је тада продато за 14.000 фунти на затвореној аукцији.
Од тада је овај мали сликарски геније из Норфолка, који је добио надимак "Мали Моне" стекао светску славу, а његове нове сликарске колекције се продају за стотине хиљада фунти колекционарима широм света.
На последњој организованој јавној аукцији 23 његове слилке су продате за 242.000 фунти за свега 20 минута, а цене слика су биле између 2.450 и 30.000 фунти.
Мали Кирон је након свог феноменалног успеха и милионске зараде успео да за своје родитеље обезбеди нову кућу, поседује своју компанију у којој су му родитељи директори и инвестира новац у радове других уметника, а планира и да отвори галерију уметничких дела.
Након завршетка основне школе овај талентовани дечак ће образовање наставити у једној врсти специјалног приватног-кућног образовања, како би се потпуно посветио сликању.