Јапанска влада више не верује у ванземаљце

03-04-2015 09:00:49 | | / vostok.rs |


Јапанска влада, која је једно време прихватала евентуално постојање неидентификованих летећих објеката (НЛО) са других планета, повукла је свој став, пошто је јапански министар одбране крајње озбиљно рекао да летећи тањири нису никада ушли у јапански ваздушни простор.

„Када војне снаге самоодбране открију присуство неког НЛО у јапанском ваздушном простору, одмах пошаљу извиђачке авионе на проверу. Војници су проналазили птице или неке летеће предмете, али никад НЛО са неке друге планете“, рекао је министар одбране Ген Накатани у Парламенту.

Накатани је одговорио на питање посланика, бившег рвача Антонија Инокија, да ли јапанска влада спроводи истраживање о постојању ванземаљаца, пошто је једном приликом рекао да је видео мистериозни НЛО.

То није први пут да се јапанска влада бави тим питањем. Власти су 2007. године усвојиле резолуцију у којој се наводи да „није потврђено постојање НЛО“.

Тадашњи порпарол јапанске владе Нобутака Машимура и министар одбране Шигеру Ишиба рекли су, међутим, да је то званичан став Владе и да се они лично не слажу с тим.

Ишиба је тада изјавио да би требало да се успостави „правни оквир“ у случају инвазије ванземаљаца.