Грчка предложила Русији да тражи нафту у њиховој земљи Опширније: http://rs.sputniknews.com/vesti/20150401/996590.html#ixzz3W3NVcPst

01-04-2015 12:48:16 | | / vostok.rs |


Влада Грчке позвала је руске компаније да учествују у конкурсу за истраживање нафте и гаса у Јонском мору и на Криту, преноси Дојче веле.

Током посете Москви, министар за енергетику и заштиту животне средине Грчке Панајотис Лафазанис назвао је овај предлог Атине „иновацијом“, јер руске фирме раније нису учествовале на тендерима у земљама Европске уније.

Лафазанис је говорио о консултацијама одржаних у Москви са руским партнерима о реализацији пројекта „Турски ток“. Према речима министра, Грчка је веома заинтересована да руско-турски гасовод прође кроз њену територију.

Грчки министар енергетике имао је састанак са својим руским колегом Александром Новаком и шефом „Гаспрома“ Алексејем Милером, на ком се разговарало о могућности снижења цене руског гаса на нивоу других европских држава. Лафазанис се обратио руској влади са молбом да санкције на увоз пољопривредних производа у ЕУ не проширује на њу.