Технологија није сама себи сврха

28-02-2015 09:19:09 | | / vostok.rs |


Како изгледа час у дигиталној учионици? Како изгледају интернет уџбеници? Зашто је процес учења делотворнији када је у учионици робот и на који начин друштвене мреже могу да се користе за учење, можете открити на дводневном догађају „Нове технологије у образовању“, који се одржава у београдском Белекспо центру.

Држава Србија настоји да подстакне употребу информационо-комуникационих технологија у образовању, каже државни секретар у Министарству просвете Снежана Марковић.

„Технологија сама по себи не може бити ни сврха ни циљ у образовању. Она се мора паметно користити и на томе Министарство просвете са другим партнерима интензивно ради“, каже Марковићева.

Она је додала да велики број наставника прати савремене трендове и да је потребно проширити то језгро. Све је више конкурса на којима се појављују нова имена која улазе у свет иновација у образовним технологијама, сматра она, и то је оно што охрабрује.

Сајамски програм праћен је конференцијом на којој ће наставници и професори из Србије, региона и Велике Британије имати прилике да представе свакодневну употребу нових технологија у образовању.