Филмски фестивал "Меридијани Пацифика" почиње у Владивостоку

11-09-2014 01:03:43 | | Глас Русије/ vostok.rs |


12. Међународни филмски фестивал земаља Азијско-Пацифичког региона "Меридијани Пацифика" почиње у суботу у Владивостоку, саопштио је РИА Новости представник организационог комитета.

Филмска смотра се одржава сваке године од 2003. Протекле године је на фестивалу било представљено 140 филмова. Главни тријумфатор је био филм Илоило Ентонија Чена, који је добио три награде. Специјални гости протеклог фестивала су били Изабел Јупер, Мајкл Медсен и Пјер Ришар.

Фестивал ће ове године отворити филмови "Тешки дан" корејског редитеља Ким Сон Хуна и "Две жене", који представљају редитељ Вера Глагољева и глумица Ана Астраханцева, - рекао је саговорник агенције.

Церемонија отварања фестивала ће бити одржана у Позоришту опере и балета. Ове године ће по други пут фестивал посетити холивудска звезда Мајкл Медсен, он ће учествовати у раду жирија фестивала.

Очекује се такође посета глумца Едријена Бродија, који је стекао светску славу улогом у филму Романа Поланског "Пијаниста". Он ће се срести са публиком за време премијере филма "Воз за Дарџилинг", који ће бити приказан у оквиру ванконкурсног програма "Специјални догађај". Осим тога, фестивал ће посетити Стивен Болдвин. Његов сусрет са публиком биће одржан 16. септембра. Том приликом ће бити приказан филм "Сумњива лица".

У току 7 дана филмског фестивала гледаоци могу да виде филмове азијских, америчких и руских редитеља, посете изложбе, предавања, видеоинсталације и стваралачке сусрете са глумцима и филмским редитељима. "Меридијани Пацифика" се завршавају 19. септембра, када ће бити приказан победнички филм, - саопштио је представник организационог комитета.