Forbes прогласио YotaPhone 2 „напредним производом године“

02-01-2015 09:49:00 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Michael Klimentyev/ vostok.r |


„Напредни производ године“ на тржишту смартфона, по оцени аналитичара Forbes представља друга верзија YotaPhone . То је искључиво руски изум. За израду чеда аутора смартфона – компаније Yota Devices употребљено је преко десетине патентираних технологија које су створили запослени фирме. То је заиста успешан производ, истиче лист Forbes .

Уређај ради на бази оперативног система Android, његова оперативна меморија износи 2 Гб, а инсталирана – 32 Гб. Аутор чланка у Forbes Еван Спенс, окарактерисао је YotaPhone 2 као „најреволуционарнији смартфон 2014. године“. И с разлогом: то је једини смартфон на свету с два екрана од којих је један увек укључен. Ово је врло згодно за кориснике. Други екран вам омогућава да на први поглед схватите шта се дешава у вашем животу ослобађајући вас потребе да чините сувишне покрете: притискате дугмад, учитавате пошту, иформације с друштвених мрежа или поруке. Као и на ручном сату, потребне информације се за трен ока појављују у видном пољу. Притом критеријум важности задаје сам корисник. Захваљујући томе смањује се количина непотребне информационе „буке“, која захтева пажњу. По речима генералног директора Yota Devices Владислава Мартинова, друга верзија има још једну неоспорну предност – сензорски дисплеј:

- Главна разлика између њега и прве генерације је у томе што је задњи панел у потпуности сензорски. Ово управљање телефоном чини интуитивнијим. Такође, може се радити у интерактивном режиму: кад вам стигне смс-порука, можете једним додиром да је отворите и да одговорите на њу.

Увек укључени EPD -екран, како истичу запослени Yota Devices пружа додатне могућности за персонализацију уређаја: на њему могу бити представљени било који приказ, фотографија или графика. Ово омогућава да се YotaPhone 2 учини заиста индивидуалним. Право је задовољство читати с оваквог екрана. EPD - дисплеј не даје одраз на сунцу чак и уколико сунчеви зраци падају директно, мање иритира очи и обезбеђује угао гледања од 180 степени. Осим тога, у режиму читањ a YotaPhone 2 може да се користи до 100 сати уз једно пуњење батерије. Читава ствар је у економичној употреби EPD -дисплеја у поређењу с аналозима у боји. Приликом употребе основних функција телефона, као што су позиви, смс-поруке и мејлови уређај се може користити до три дана без додатног пуњења.

Новитет је заинтересовао људе у иностранству, између осталог, у Кини. „То је гигантско тржиште и не можемо да му се не радујемо,“ – истиче руководилац Yota Devices . У првом кварталу идуће године компанија намерава да почне да продаје YotaPhone 2 у КНР.

Јелена Ковачић,