Ниш: Руски туристи стижу чартер летовима

10-10-2014 01:24:10 | | novosti.rs/ vostok.rs |


После једногодишње паузе, ваздушни саобраћај на нишком аеродрому оживљавају Руси.

Четири туристичке агенције из Русије закупиле су чартер-летове на релацији Москва - Ниш, тако да ће авиони компаније „Јамал“ летети на овој релацији једном недељно, почев од 28. децембра. Летови су предвиђени и током јануара, и то 4, 11. и 18. јануара. Путници су туристи који су заинтересовани за боравак на Копаонику и Старој планини.

У јеку припрема за долазак лоукост компаније која треба да оживи саобраћај са нишке ваздушне луке, стигла је вест да су и руске туристичке агенције покренуле акцију која ће југ Србије приближити њиховим сународницима. Иначе, већ годину дана нема ни редовног саобраћаја нити чартер-летова са овог аеродрома.

Туристичке агенције из Русије, „Геометрија“, „Р-Турс“, „Апелсин“ и „7-тур“ договориле су и закупиле прва четири лета до Ниша, кратак је био Драган Бугариновић, директор аеродрома „Константин Велики“.

Летови до Ниша договорени су на недавно одржаном 20. Међународном сајму туризма „Отдих“ у Москви. Туристичка организације Србије саопштила је да ће авио-компанија „Јамал“ летети авионима типа „ербус 320“ са 160 места.

Туристичка организација Србије представља авио-компанију „Јамал“ као једну од „најсолиднијих на руском тржишту“. Они, иначе, лете и за Црну Гору. Још се не зна која ће бити цена чартер-летова до Ниша.

- Надамо се да ће ова прва четири лета бити попуњена и да ће ови чартер летови постати пракса - казала је Наташа Грујичић из туристичке агенције „Р турс“.

Елена Ушакова, која већ неколико година има туристичку агенцију у Лесковцу преко које доводи туристе из Русије, каже да је направљен велики корак увођењем ових чартер-летова. До сада су туристи долазили авионом до Београда, а онда даље према унутрашњости Србије.

- Постоји интересовање мојих сународника, али се мора мало више уложити у рекламу туристичких потенцијала Србије, пре свега југа. Руси све више воле Копаоника, али и Стару планину. Као део понуде су и Ниш али и неколико бања, а у зависности од сезоне, и Ђавоља варош - каже Ушакова.

Д.М. - А.К.