Гојко Митић биће почасни гост фестивала Типифест у Русији

07-10-2014 09:03:33 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Фестивал Типифест пружа могућност публици свих узраста да се уживе у епоху Дивљег Запада. Ових дана сви посетиоци парка ће се пребацити у прави вестерн чији су учесници прави каубоји и Индијанци.

Југословенски глумац Гојко Митић ће бити почасни гост Петог Међународног фестивала култура народа Северне Америке типифест који ће потећи у културно-образовном центру Етномир у Подмосковљу 11-12. октобра, саопштила је за РИА Новости прес-служба центра. Други почасни гост ће бити холивудски каскадер Елбрус Уртајев, који има иза себе око 50 филмова, међу њима Милион година пре наше ере, Рудници цара Соломона, Од сумрака до свитања.

На програму фестивала је шоу са бичем и ласом, атракција родео, јахање, гађање из лука и бацање томахавка, индијански традиционални плесови Пау-Вао, екскурзије и много тога другог.

Културно-образовни центар Етномир други је по рејтингу најбољих етнографских музеја света и једини велики музеј у Русији под отвореним небом, чији је циљ да покаже лепоту и разноврсност најразличитијих култура. Овде на површини од преко 140 хектара се гради „модел света“ – кућа народа разних земаља у природној величини. Сваке године Етномир посети преко 360 хиљада туриста.