Премијер Србије Никити Михалкову: У Србији влада велики интерес поводом предстојеће премијере филма „Сунчаница“

03-10-2014 08:45:13 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


У Србији сви говоре о предстојећој премијери новог филма Никите Михалкова „Сунчаница“, изјавио је премијер Александар Вучић на сусрету са руским режисером.

У петак ће се у Сава центру одржати светска премијера његовог филма, који је снимљен на основу дела Ивана Буњина.

„Сви о томе причају. Чак и у круговима где то не очекујеш. Сви видимо једногласну подршку и огроман интерес за сутрашњу премијеру“, рекао је премијер.

„Ваш долазак у Београд је за нас велика част“, признао је премијер.

Он је скренуо пажњу на то да се на србским ТВ каналима приказује много филмова Михалкова, укључујући и његове старије филмове. „Истовремено ми се чини, рекао је Вучић, да људи у Србији јако мало знају о Вашој породици, њеној историји, о Вашем оцу, прадеди“.

Премијер је саопштио да „је прилично много прочитао и проучио“ о породици Михалкова. „И то је био још један разлог зашто сам желео да се сретнем с Вама“, рекао је он Михалкову.

Михалков је нешто пре тога, у интервјуу србској телевизији, објаснио зашто је изабрао управо Београд за место премијере свог филма.

„То је рођендан филма, а рођендан људи обележавају са пријатељима. Зато је у Београду, а не у Бриселу“, рекао је режисер.

Он је приликом данашњег сусрета са премијером истакао да се радује доласку у „земљу храбрих људи“, који чувају своју традицију и културу, у земљу која мисли на своју будућност и самостално, независно и упркос свим притисцима, доноси одлуке.

„То је још један разлог зашто сам изабрао Београд за место светско премијере“, рекао је Михалков.

Руска премијера филма ће се одржати 04. октобра на Криму, у Симферопољу, а 05. октобра ће Михалков представити филм и у Севастопољу. Московска премијера је планирана за 07. октобар, а сутрадан „Сунчаница“ креће у биоскопе.