УЕФА није преместила меч Лиге шампиона Копенхагена са Дњепром

25-07-2014 03:02:56 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/ Антон Круглов/ vostok.rs |


Савез европских фудбалских асоцијација (УЕФА) сматра да меч треће квалификационе рунде фидбалске Лиге шампиона између данског Копенхагена и украјинског Дњепра треба да се одигра у Дњепропетровску, без обзира на авионску несрећу у Украјини, саопштено је на званичном сајту Копенхагена.

Данци су се раније обраћали УЕФИ са молбом да провери и потврди безбдност играња меча на територији Украјине. Први меч чији ће домаћин бити Дњепар, треба да буде одржан 29. јула.

Шест легионера ФК Шахтјор одбило је да се враћа у Украјину. УЕФА је на наш захтев одговорила да специјлна комора организације и даље сматра да меч Дњепар-Копенхаген треба да буде одигран у Дњепропетровску, без обзира на што што је УЕФА обавештена о нестабилној ситуацији у Украјини. УЕФА је потврдила да наставља да прати ситуацију заједно са властима, између осталог са Министарством иностраних послова Данске, које саветује да се игра премести на 150 километара даље од Дњепропетровска, истиче се на сајту.

Клуб истиче да је спреман да игра у Дњепропетровску, ако Власти Данске и УЕФА сматрају да пут у тај град није ризичан.

Копенхаген је обавестио УЕФУ да у тренутку писања саопштења није се чинило могуће стићи до Дњепропетровска авионом, пошто чартер компаније високо оцењују ризике, везане за летове изнад указане територије, истиче се у изјави. Зато, стоји у саоптшењу, клуб не може да организује пут за играче, персонал и навијаче.